Όπως υποσχέθηκα και στις φίλες μου στο facebook και σε συνέχεια του προηγούμενου blogpost , σας έχω ετοιμάσει ένα post σχετικά με το πως οργανώνω τον πάγκο της κουζίνας μου. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η κουζίνα μου είναι σχετικά μικρή. Βασικά θα το τοποθετήσω ως εξής: είναι τόσο μεγάλη και εντυπωσιακή όσο πρέπει και χρειαζόμαστε εγώ και η οικογένεια μου. Ποτέ δεν ήμουν της μαγειρικής. Περισσότερο μου αρέσει να διακοσμώ την κουζίνα μου παρά να μαγειρεύω. 

 

Η ανανέωσή της ήταν μια πρόκληση για μένα. Ο πάγκος ήταν από άσπρο ντουροπάλ, καθόλου πρακτικός. Οπότε η πρώτη κίνηση που έπρεπε να κάνω ήταν να τον αλλάξω και να βάλω, τι άλλο, γρανίτη. Βέβαια, έκανα και κάποιες τροποποιήσεις και βελτιώσεις. Μεγάλωσα τον πάγκο και από κει που έπιανε μόνο τον έναν τοίχο, τώρα τον επέκτεινα και είναι σε σχήμα Γ(ανάποδο). Και η σκέψη μου αποδείχτηκε πολύ σωστή. Επίσης, πρόσθεσα και κάποια ράφια από τον ίδιο γρανίτη. 

 

Όσον αφορά την οργάνωση και styling του πάγκου τώρα. Καταρχήν, εμένα προσωπικά μου αρέσει να έχω σε άμεση επαφή, δίπλα στην ηλ. κουζίνα, τα υλικά και τα εργαλεία πρώτης ανάγκης. Δηλ. όλα τα μπαχαρικά, καθώς και τις βάσεις κοπής και τις ξύλινες κουτάλες. Οπότε σκέφτηκα να κατασκευάσω έναν μαρμάρινο δίσκο, που να έχει τις διαστάσεις που χρειάζομαι και να βάλω εκεί όλα τα απαραίτητα. Όπως βλέπετε, τοποθέτησα τις βάσεις κοπής όρθιες πάνω στην πλάτη για να ομορφαίνουν με τα υπέροχα χρώματα τους. Έχω προσθέσει και ένα μικρό φωτιστικό για έξτρα φωτισμό. Βρήκα την λύση με τον δίσκο πολύ βολική και ταυτόχρονα εξυπηρετική. 

Δίπλα στον νεροχύτη, έχω την μαρμάρινη βάση για το χαρτί κουζίνας. Αυτή η βάση είναι πολύ εύχρηστη, γιατί έχει το σωστό βάρος, ώστε να μην μετακινείται κάθε φορά που παίρνουμε το χαρτί. Συνεχίζω με έναν δίσκο στον οποίο έκανα μια παρέμβαση. Ήταν ένας μαύρος πλαστικός δίσκος, ο οποίος δεν είχε καμία χρήση. Σκέφτηκα λοιπόν να τον μεταποιήσω και να του δώσω άλλη μορφή. Πήρα σχοινί με το μέτρο και το κόλλησα με σπειροειδή κίνηση πάνω στον δίσκο. Πάνω του έβαλα σε κοινή θέα, κάποια υγιεινά σνακς, ώστε να τα βλέπουμε και να τρώμε αυτά όταν μας πιάνει καμιά λιγούρα και να μην πάει το μυαλό μας στα ανθυγιεινά.   

οργάνωση πάγκου κουζίνας

Και για να κερδίσω χώρο στον πάγκο, σκέφτηκα και μια ακόμα λύση. Σχεδίασα και κατασκεύασα μια μαρμάρινη βάση, ώστε να φιλοξενήσει στο κάτω μέρος την ψωμιέρα και στο πάνω την φρυγανιέρα και τον βραστήρα, αντικείμενα και συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Η βάση αυτή μπορεί να γίνει σε όποια διάσταση, μέγεθος και χρώμα θέλετε. Εγώ επέλεξα άσπρο μάρμαρο που ταιριάζει καλύτερα. Και τελειώνω με τον φούρνο μικροκυμάτων. Από πάνω τοποθέτησα έναν δίσκο από μπαμπού που τον έβαψα άσπρο και μέσα έβαλα την συλλογή μου από αγαπημένα αντικείμενα σε άσπρο και μπλε χρώμα.

Αυτός ο τρόπος οργάνωσης του πάγκου της κουζίνας μου, με έχει βολέψει απίστευτα. Όλα είναι στην θέση που με εξυπηρετούν και με βοηθούν στην καθημερινότητά μου. Ελπίζω να σας βοήθησα και θα ήθελα να μου γράψετε στα σχόλια την γνώμη σας καθώς και τα δικά σας tips. 

Το email μας είναι διαθέσιμο για σας. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. 

|Margie|