Καλώς ήρθατε στον κόσμο των φυσικών πετρωμάτων! Σε έναν κόσμο γεμάτο χρώματα, σχέδια, μάρμαρα, κρυστάλλους, δύναμη, γρανίτες, άπειρες εφαρμογές, φυσικούς χρωματικούς συνδυασμούς, έκπληξη, πορόλιθους, μοναδικότητα, έκφραση και έκθεση ιδεών, όνυχες, σπανιότητα, φύση.
Ακολουθήστε μας για να μάθετε τις χρήσεις, τις εφαρμογές και την επεξεργασία αυτών των πανέμορφων και καμιά φορά σπάνιων φυσικών διακοσμητικών πετρωμάτων.

 

Γνωρίζατε ότι οι Πυραμίδες τις Αιγύπτου είχαν κατασκευαστεί από γρανίτη?

 

Το μάρμαρο έχει αξιοποιηθεί και μιμηθεί ασταμάτητα. Όμως, δυστυχώς έχει χάσει την αξία που είχε τον εικοστό αιώνα. Βέβαια, το σύγχρονο design προσπαθεί να το βοηθήσει να ανακτήσει την παλιά του αίγλη. Το φάσμα των χρωμάτων που προσφέρονται από το μάρμαρο ποικίλει από το αγνό άσπρο σε μαύρο, ακόμα και στο πράσινο, ροζ, σομόν.
Γνωρίζατε ότι οι Πυραμίδες τις Αιγύπτου είχαν κατασκευαστεί από γρανίτη? Ο γρανίτης είναι από τα πιο σκληρά, ανθεκτικά και στιβαρά υλικά που υπάρχουν. Γι’αυτό, ακόμα και στις μέρες μας, τον αξιοποιούν στην κατασκευή πολλών κτιρίων. Τον επιλέγουν κυρίως για εξωτερική χρήση λόγω της αντοχής του στις όποιες καιρικές συνθήκες. Βέβαια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εσωτερικούς χώρους.
Οι χρήσεις των φυσικών πετρωμάτων είναι ατελείωτες. Στόχος μας είναι να σας γνωρίσουμε αυτά τα υλικά καθώς και τις εφαρμογές τους. Και ελπίζουμε να τα αγαπήσετε όπως τα αγαπάμε και μεις!!