Αν σκέφτεστε να κάνετε κάποιες αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού σας, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή. Ένα από τα μεγαλύτερα trends αυτής της εποχής, και σίγουρα δεν φαίνεται να εγκαταλείπει την σκηνή για πολύ καιρό ακόμα, είναι η διακόσμηση με μάρμαρο. Το μάρμαρο, ακόμα και σε μικρές δόσεις, μπορεί να αναδείξει έναν χώρο και να τον μεταμορφώσει. Να του χαρίσει μια διακριτική πολυτέλεια, χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Το ερώτημα λοιπόν είναι, θέλετε να εντάξετε στην διακόσμηση του σπιτιού σας το μάρμαρο ή οποιοδήποτε φυσικό πέτρωμα και δεν ξέρετε πώς? Σαν Σύμβουλος Διακόσμησης είμαι στην διάθεση σας να σας παρουσιάσω κάποιες ιδέες για το πως μπορείτε να το κάνετε, από δωμάτιο σε δωμάτιο, χωρίς να χρειαστείτε ολόκληρο συνεργείο. 

Όπως σας υποσχέθηκα και σε προηγούμενο post , θα σας παρουσιάσω κάποιες ιδέες για το που και το πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φυσικά πετρώματα στο σαλόνι και στην τραπεζαρία. 

 

 

ανοιξιάτικη ανανέωση σαλόνι τραπεζαρία

Με κλειστά μάτια θα σας έλεγα να βάλετε ένα κομμάτι μάρμαρο ή γρανίτη πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού ή πάνω από τραπέζι της τραπεζαρίας. Θα αλλάξει αυτόματα όλη την εικόνα και την όψη του χώρου. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε και την ξύλινη επιφάνεια του τραπεζιού.  Είναι πολύ απλό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μετρήσετε τις διαστάσεις του τραπεζιού. Επισκεφθείτε ένα κατάστημα μαρμάρων, διαλέξτε το μάρμαρο που σας αρέσει και που ταιριάζει στο χώρο σας, δώστε τις διαστάσεις και σε 2-3 μέρες, ανάλογα με το κατάστημα, είναι έτοιμο. Αυτή η διαδικασία , μπορεί να γίνει σε όποια επιφάνεια θέλετε.

Βέβαια, μπορείτε και να αντικαταστήσετε το παλιό σας τραπεζάκι ή τραπέζι με ένα καινούργιο μαρμάρινο. Οι επιλογές είναι άπειρες, ρωτήστε μας να σας καθοδηγήσουμε.

Ένα ακόμα trend που κάνει την εμφάνιση του είναι οι ξεχασμένες πλην όμως αγαπημένες ανθοστήλες. Σε συνδυασμό με το trend του μαρμάρου θα έχετε full του trend μέσα στο σαλόνι ή στην τραπεζαρία. Μπορείτε δηλαδή να ζητήσετε να σας ετοιμάσουν μια μαρμάρινη ανθοστήλη, ή αν βρείτε και μια ξύλινη περίτεχνη ανθοστήλη μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κομμάτι μάρμαρο στο πάνω μέρος και να το συνδυάσετε. Οι επιλογές είναι άπειρες, αρκεί να υπάρχει φαντασία.  

Και φυσικά μπορείτε να προσθέσετε μαρμάρινες πινελιές από δω και από εκεί, όπως επιτραπέζια φωτιστικά, δίσκους, κηροπήγια, σουβέρ, μπωλ, βάζα.

Πόσο εύκολο λοιπόν είναι να ανανεώσετε το χώρο σας με απλές, πρωτότυπες και δημιουργικές λύσεις. Αρκεί να επιλέξετε τα σωστά υλικά ώστε να τον αναδείξετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Margie ~ Η δική σας Σύμβουλος Διακόσμησης