Όπως ανακυκλώνεται η μόδα στα ρούχα και έρχεται πάλι στο προσκήνιο η μόδα προηγούμενων δεκαετιών, με τον ίδιο τρόπο ανακυκλώνονται και οι τάσεις της διακόσμησης. Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στην τάση που έχει κατακλύσει το internet και το pinterest και δεν είναι άλλη από την διακόσμηση με μπλε και άσπρο. Μπλε και άσπρο σε κουρτίνες, σεντόνια, μαξιλάρια, πιάτα, πετσέτες, πλακάκια, υφάσματα για καναπέδες, ταπετσαρίες, βάζα, φωτιστικά κτλ.

Είμαι σίγουρη ότι η μαμά σας ή η γιαγιά σας έχει ακόμα κάποια μπιμπελό με τα οποία διακοσμούσε διάφορες αγαπημένες γωνιές του σπιτιού. Αν τα »κληρονομήσατε» ή βρίσκονται χωμένα και θαμμένα σε κουτιά, τί περιμένετε! Βγάλτε τα και αρχίστε τη διακόσμηση!! 

 

Έχω συλλέξει κάποιες φωτογραφίες από το pinterest, για να δούμε κάποιους από τους τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να διακοσμήσουμε και να ανανεώσουμε το δικό μας σπίτι. Ο συνδυασμός των δύο αυτών χρωμάτων, είναι διαχρονικός και αριστοκρατικός. Χρησιμοποιώντας τα σε οποιονδήποτε χώρο και με οποιαδήποτε μορφή, αμέσως αναβαθμίζεται και του χαρίζει μια αίσθηση ζωντάνιας και ηρεμίας την ίδια στιγμή. Ας αφήσουμε όμως τις γενικές κουβέντες και ας περάσουμε στα πιο ειδικά.

διακόσμηση με άσπρο και μπλε

 

Το σαλόνι:

Αν έχετε ήδη ένα λευκό φόντο και τα πιο βαριά έπιπλα κινούνται σε φυσικά και ουδέτερα χρώματα, όπως γκρι, μπεζ, άσπρο με μερικές πινελιές ξύλου και μάρμαρου, τότε το έργο είναι πιο εύκολο. Τοποθετήστε στους καναπέδες μερικά μαξιλάρια, στα τραπέζια, στον μπουφέ και σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια επιθυμείτε, βάζα και άλλα αξεσουάρ σε μπλε και άσπρο χρώμα καθώς και κάδρα σε αντίστοιχο μοτίβο και δημιουργήσατε τον τέλειο συνδυασμό. Το ίδιο αποτέλεσμα θα δημιουργήσετε αν υιοθετήσετε και το beach style. Οι μπλε και άσπρες αναφορές, μας μεταφέρουν σίγουρα σε κάποιο ελληνικό νησί!

 

Η κρεβατοκάμαρα:

Το μπλε χρώμα στην κρεβατοκάμαρα ξεκουράζει και ηρεμεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πρωτότυπη ταπετσαρία σε μπλε και άσπρους χρωματισμούς, να βάψετε τους τοίχους μπλε και να χρησιμοποιήσετε άσπρη και μπεζ χρωματική παλέτα για τα υπόλοιπα ή και το αντίθετο. Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια και παπλώματα σε αυτούς τους τόνους.

 

Η κουζίνα:

Στην κουζίνα μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα. Άσπρα ντουλάπια με μπλε πάγκο και πλακάκι στον τοίχο είναι από τους πιο εκπληκτικούς συνδυασμούς. Για τους πιο τολμηρούς, τι θα λέγατε για μπλε ντουλάπια και λευκός πάγκος και πλακάκια τοίχου. Ή και συνδυασμός μπλε και άσπρων ντουλαπιών.

Υπάρχουν στην αγορά και κάποια πλακάκια παλαιού τύπου, τετράγωνα μικρά με σχέδια που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για τον τοίχο και να αναδείξετε ακόμα περισσότερο την κουζίνα σας.

 

Το μπάνιο:

Στο μπάνιο οι επιλογές είναι απεριόριστες. Υπάρχει στην αγορά μεγάλη ποικιλία από πλακάκια που σίγουρα κάποιο θα ταιριάξει στο χώρο σας. Αν πάλι θέλετε ένα λευκό φόντο, επενδύστε σε όλα τα υπόλοιπα να είναι με χρώμα όπως το έπιπλο μπάνιου, οι πετσέτες, τα αξεσουάρ, η κουρτίνα της μπανιέρας, το χαλάκι. 

 

Πραγματικά, θα μπορούσα να βάλω άλλες τόσες φωτογραφίες και ακόμα περισσότερες για να αναπτύξω το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά αρκέστηκα σε αυτές. Ο συνδυασμός του μπλε και του άσπρου αποκτάει καινούργιο νόημα. Ανακατέψτε και προσαρμόστε σχέδια, τόνους και υφές για να δημιουργήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

|Margie|