Αν σκέφτεστε να κάνετε κάποιες αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού σας, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή. Θέλετε να εντάξετε στην διακόσμηση του σπιτιού σας το μάρμαρο ή το γρανίτη και δεν ξέρετε πώς? Εγώ θα σας βοηθήσω και θα σας δείξω πως μπορείτε να το κάνετε, από δωμάτιο σε δωμάτιο, χωρίς να χρειαστείτε ολόκληρο συνεργείο. 

 

Θα ξεκινήσω από την κουζίνα, γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι να εντάξετε τα φυσικά πετρώματα και να την ανανεώσετε. Ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι να τοποθετήσετε πάνω στον πάγκο της κουζίνας βάσεις κοπής από γρανίτη, που θα είναι και χρηστικοί βέβαια. Μπορείτε να τοποθετήσετε 2-3 σε διαφορετικά μεγέθη, σχέδια και χρώματα ώστε πέρα από την χρηστικότητα να εκτελούν και χρέη διακόσμησης. Για επιπλέον αίγλη, μπορείτε να βάλετε πάνω στον πάγκο και κάποια χρηστικά αξεσουάρ από μάρμαρο ή γρανίτη, όπως βάση για το ρολό κουζίνας, δοχείο για τις κουτάλες ακόμα και κρασοθήκη και φρουτιέρα. Στο κατάστημα μας θα βρείτε μια συλλογή από πρωτότυπα μαρμάρινα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα που θα ανανεώσουν την κουζίνα σας χωρίς πολύ κόπο.

Σας αρέσει την ώρα που μαγειρεύετε να έχετε όλα τα απαραίτητα υλικά κοντά σας? Τότε, ένας ωραίος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να τοποθετήσετε έναν μαρμάρινο δίσκο στις διαστάσεις που θέλετε δίπλα στην ηλ. κουζίνα και να έχετε μέσα όλα τα απαιτούμενα, όπως τα μπαχαρικά, το λάδι, το ξύδι και ότι άλλο χρειάζεστε. (Οι φωτογραφίες είναι από το pinterest.)

Και γω στην δική μου κουζίνα έτσι το έχω και πραγματικά είναι πολύ πρακτικό και όλα τα πράγματα τακτοποιημένα.

μαρμάρινος δίσκος

Αυτοί είναι οι εύκολοι τρόποι. Τώρα πάμε και σε λίγο πιο σύνθετους. Ένας πρωτότυπος τρόπος να προσθέσουμε μαρμάρινη υπεροχή στην κουζίνα μας είναι τα ράφια. Αντί για τα συμβατικά ξύλινα ράφια, μπορούμε να βάλουμε μαρμάρινα. Οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Το μάρμαρο έχει ένα γόητρο, οπότε αυτόματα αναβαθμίζει και το χώρο που το φιλοξενεί. (Οι φωτογραφίες είναι από το pinterest.)

Και για το τέλος άφησα ίσως τα πιο μπελαλίδικα και αυτά που χρειάζονται την περισσότερη δουλειά, όμως πιστέψτε με αξίζει ο κόπος. Στην εισαγωγή ανέφερα ότι δεν χρειάζεται να καλέσετε ολόκληρο συνεργείο. Όμως δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τις επόμενες κατασκευές, που χρειάζονται το χέρι του ειδικού. Αν έχετε μια ευρύχωρη κουζίνα, πώς θα σας φαινόταν να τοποθετήσετε μια νησίδα στο κέντρο του δωματίου. Η νησίδα στην ουσία είναι επιπλέον αποθηκευτικός χώρος και έξτρα πάγκος εργασίας. Και φυσικά ο πάγκος θα είναι από μάρμαρο ή γρανίτη. (Οι φωτογραφίες είναι από το pinterest.)

Ο πάγκος της κουζίνας καταπονείται πολύ.Για το λόγο αυτό, το υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι ανθεκτικό, δυνατό, όμορφο και να μην σκεφτόμαστε να το προσέχουμε όταν εργαζόμαστε στην κουζίνα. Το υλικό αυτό είναι ο γρανίτης. (Οι φωτογραφίες είναι από το pinterest.)

Αυτές λοιπόν είναι κάποιες συμβουλές για να ανανεώσετε το πιο πολυσύχναστο δωμάτιο του σπιτιού σας, την κουζίνα. Ελπίζω να σας βοήθησα και να σας ενέπνευσα να τολμήσετε να φρεσκάρετε την κουζίνα σας. Ακόμα και η πιο μικρή αλλαγή που κάνουμε μας αλλάζει την διάθεση, μας ευφραίνει την καρδιά και την ψυχή και αυτό είναι πολύ σημαντικό στην εποχή που ζούμε. Μείνετε συντονισμένοι γιατί ακολουθούν και τα υπόλοιπα δωμάτια. Στο επόμενο θα ασχοληθούμε με το σαλόνι και την τραπεζαρία. 

~Margie~